Over Edwin

Systemische veranderaar voor toekomstbestendige organisaties die mensen vanuit kracht meeneemt (zie CV).

Mijn drive is om te helpen organisaties beter, leuker, krachtiger, wendbaarder en betekenisvoller te maken en zo gereed te maken voor de toekomst. Ik geloof dat mensen en hun talenten het verschil maken voor succesvolle organisaties. Mensen, zorgen dat die floreren, en relaties vormen voor mij het vertrekpunt.

Ik ben een doortastende en oplossingsgerichte pragmaticus met frisse blik op de toekomst die houdt van uitdagingen. Een helper van en bruggenbouwer tussen mensen die ook graag inhoudelijk meewerkt. Met een mening, maar dan wel gebaseerd op feiten. Ik ben breed inzetbaar, doch gespecialiseerd in complexe en versnelling van transitie en transformatie, herinrichten en revitaliseren van organisaties, resetten van programma’s, regievoering en kwartier maken. Visieontwikkeling en digitalisering speelt daarbij vaak een grote rol.

Helper en bruggenbouwer

In mijn overtuiging gebeuren dingen met een reden en maken we onderdeel uit van iets groters dan onszelf met een doel dat ons alledaagse leven te boven gaat. Ik voel me verantwoordelijk om de wereld, al is het maar een klein beetje, een beetje beter te maken. Betekenis, milieu en maatschappelijke waarde zijn dan ook belangrijk voor mij. Niet enkel omdat het moet, maar vooral omdat het eenvoudig beter kan.

Doener én denker

Nieuwsgierigheid, voortdurend leren en ontwikkelen zit in mijn genen. Met als basis mijn opleiding tot informatiekundige (ing.) heb ik me de afgelopen jaren verregaand verdiept en geschoold in onderwerpen als gedragsverandering, organisatiepsychologie en -cultuur (Open Universiteit). Vooral doen en aan de slag zonder op hol te slaan en daarnaast ook reflecterend en autonoom denkend over (on)houdbaarheid van conventies en aannames. Altijd op zoek naar werkende oplossingen met als doel om de effectiviteit van interventies te vergroten en de kwaliteit en resultaat van organisaties te verbeteren. Belangrijk voor me is het geleerde doorgeven zodat anderen daar beter van worden. Vereerd ben ik dat ik mijn kennis over organisatietransformatie mag doorgeven aan Nyenrode Business Universiteit en de VU.

Ik heb twee prachtige dochters, Anne Fleur (2006) en Noa (2009), en ben ik super dankbaar voor mijn levenservaringen en wat het leven me gegeven heeft.

Voor meer informatie zie mijn CV.