Kernkrachten methode

De Kernkrachten-methode pakt organisatie-, cultuur- en gedragsverandering in samenhang aan voor blijvende verbetering.

Wat?

Het Kernkrachtenmodel beschrijft verandering zoals dat op ieder moment, al dan niet bewust, gaande is. Het beschrijft spreekwoordelijk het planetenstelsel rond verandering, al kun je nog steeds doen alsof de aarde plat is. Organisatiecultuur kun je zo vergelijken met de behoudende zwaartekracht.

De Kernkrachtenmethode is een praktische systemische en aantoonbaar succesvolle benadering en aanpak voor blijvende organisatie-, cultuur- en gedragsverandering in een organisatie. De benadering is gebaseerd op inzichten van managementdenkers en wetenschappers. proeverij is ontwikkeld om de te meten. Succesvol toegepast bij Royal HaskoningDHV, Gemeente Rotterdam, ANWB, Consumentenbond, GGD GHOR, Schiphol e.a.

Waarom?

Organisatieverandering wordt nog vaak benaderd als het periodiek snoeien van een boom. Nadat takken zijn verwijderd keren de vogels terug op minder beschikbare takken en zingen, harder want dat is dan nodig om gehoord te worden, hetzelfde lied. Ofwel: Organisatie veranderd, maar de cultuur en het gedrag is niet veranderd. Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen dwingen juist tot snellere en blijvende verandering. Zonder samenhangende of systemische benadering nemen de problemen, zoals achterblijvende prestaties en productiviteit, brandjes blussen, veel uitval en hoog ziekteverzuim, enkel toe. Het Kernkrachtenmodel werkt, zie referenties en cases.

Hoe?

Door kernkrachten voor verandering te versterken zodat aanwezig potentieel maximaal wordt benut. Doe een VeranderKrachtScan© om de veranderkracht van jouw team of organisatie te meten en de onderliggende dynamiek te achterhalen. Duid de situatie met een StrategieSessie en stel doorbrekende interventies vast. Doe het OrganistieReset programma bestaand uit 6 dagdeel-modules om met jouw team de toekomst van jouw organisatie te herijken of volg een Masterclass om kennis te vergaren en dat zelf toe te passen.

Resultaat? 

Een veranderstrategie die wordt omarmd. Een plan en verandering waar medewerkers eigenaarschap voor nemen. Implementatie waarbij medewerkers zelf verantwoordelijk nemen en de verandering omarmen.

Belofte

Pas de Kernkrachten-methode toe voor succesvolle organisatieverandering. Meer vertrouwen, krachtiger perspectief, betere samenwerking, meer energie, hogere productiviteit, meer implementatiekracht en beter resultaat.

Meer weten? Mail naar info@deveranderstrateeg.nl of bel naar 06-234 96 186.